Eto nama izbora

Pocelo je… I to uveliko. Svi pomalo zauzimaju busije i krecu u ubjedjivanje puka kako su bas oni najbolji, kako ce bas oni od ove usrane rupe napraviti raj na Zemlji. Jednima prijete da ce ih pogubiti, drugi su nepravedno napadnuti da muljaju s trecima, treci su ugrozeni i nikakvih prava nemaju na ovom svijetu..I tako ukrug… Pazite se! Svi ce vam obecati bolje sutra, svi ce obecati posao iz snova, zlatne kasike, fabriku svemirskih brodova izmedju Pelagiceva i Brckog. U Kolima, iako malom selu na Manjaci, otvorice se najveca fabrika Audija u Evropi. Kazu, zrak je cist i to je veoma pogodno za proizvodnju Audijevih limuzina. U Zitomislicima ce se izgraditi najmoderniji hotel sa devedeset zvjezdica, odakle ce helikopterima turisti letjeti gdje zele. U Miricini se gradi moderna luka, a rijeka Spreca se produbljuje da kruzeri mogu doci…
Uglavnom, samo ova tri manja projekta zaposlice hiljade ljudi. A tek gradnja autoputa od Gradiske, preko Manjace, Mlinista i Glamoca do Livna…pa od Livna preko Sirokog, Mostara, Capljine, Stoca, sve do Trebinja…jer u Trebinju ce biti aerodrom. Kazem vam raj na zemlji ce biti ova BiH samo ako izglasamo one prave. Samo ako damo dvadesetu sansu ovima sto nas tako iskreno vole svih ovih godina, ovima koji se slomise radeci za pisljivih 7 000KM mjesecno da nama, narodu BiH, osiguraju bolju buducnost. Zato, narode nemoj misliti. Vase je samo da po dobrom starom obicaju ubacite onaj papiric u kutiju sa zaokruzenim imenima VASIH cuvara stada…Ostalo je njihova briga….
Sretno!!!!

1 komentar

  1. @Dexter
    Nemoj zaboraviti i ono obećanje dičnog Bakira da će čim ponovo zajaši na vlast zaposliti u prvoj godini minimalno 100 000 ljudi,normalno Dodik će kao kontra teg Bakirovom obećanju odgovoriti izgradnjom novog bloka TE Ugljevik(to što će bageri i fantomski radnici biti na terenu čak pet dana u Oktobru prije izbora narodu će biti dovoljno da ponovo da glas ,,našem” čovjeku)i vječnog gradilšta aerodroma u Trebinju,na žalost ovo više nije ni ironično već tragično!

Komentariši